Hugo Larsen: Fra Gallows Bay, St. Croix

Hugo Larsen (1875-1950)

Kunstmaler

 
Ikke alle kunstnere får i live den berømmelse, som tilkommer dem. Disse sider viser lidt om, hvorfor kunstmaleren Hugo Larsen fortjener den anerkendelse, som han nu er ved at opnå.

Biografi

Om den københavnske malermestersøn, som gennemgik Kunstakademiets uddannelse, var med i kredsen omkring Jeppe Aakjær, udstillede på Charlottenborg, tilbragte nogle produktive år i Dansk Vestindien og derefter turnerede mellem en række danske herregårde, men alligevel nærmest blev glemt i sin samtid.
Læs mere ..

Hugo Larsen udstillinger

Efter årtusindskiftet er Hugo Larsens kunst blevet udstillet som aldrig før. Hans hedemalerier blev i 2005 vist på udstillingen "Landskaber omkring Viborg" på Viborg Stiftsmuseum. I 2006 havde Øregaard Museum en stor separatudstilling "Hugo Larsen i Dansk Vestindien 1904-07", som blev fulgt op af en nyophængning på Handels- og Søfartsmuseet samme år. En række af hans værker blev vist på udstillingen "Overdragelse" i Overgaden på Christianshavn i efteråret 2008. I 2012 var han repræsenteret med tre værker på udstillingen "Caribbean - Crossroads of the World" i New York.

En film om Hugo Larsen

I U.S. Virgin Islands er interessen for Hugo Larsens kunst stigende. Nu har Nina York og St. Croix Friends of Denmark fået fremstillet en film om livet i Dansk Vestindien i starten af 1900-tallet set gennem Hugo Larsens kunst.
Læs mere ..

Det virtuelle galleri

Hugo Larsens kunst er både spændende og seværdig. Det kan du overbevise dig selv om ved at besøge et virtuelt galleri med afbildninger af en lang række af hans kunstværker. Galleriet er inddelt i mange afdelinger, herunder vestindiske malerier, vestindiske tegninger, signerede portrætter, Hugo Larsens muser, tegninger/skitser og øvrige værker. I de fleste afdelinger er der billeder fra hans rejse til De Vestindiske Øer i 1904-1907.
Læs mere ..

Artikler om Hugo Larsen

Hugo Larsen skrev aldrig om sig selv og sin kunst, men det har andre gjort. Både positivt og kritisk.
Læs mere ..

Hugo Larsen til salg

Har du lyst til selv at eje et værk af Hugo Larsen? Så følg med på siden med oplysninger om kunstværker til salg.
Nu kan du også købe en bog om Hugo Larsen.

Information på e-mail?

Hvis du har lyst til at følge med i, hvad der sker omkring Hugo Larsen, så kan du tilmelde dig en gratis postliste.
Læs mere ..