Portræt af Søren Ludvig Tuxen (1790-1856)

Efter Emilius Bærentsen: Søren Ludvig Tuxen (1790-1856). Olie på lærred, 27 x 21 cm., usigneret, udateret (o. 1837). Foto: Bruun Rasmussen (www.bruun-rasmussen.dk).

Søren Ludvig Tuxen var søofficer og endte med rang af kommandør. K. På maleriet er han afbildet i kaptajnsuniform. Han var søn af kaptajnløjtnant Elias Tuxen (1755-1807) og Birgitte Regine Thielo (1754-1828). Læs mere om hans familie i denne slægtstavle.

Tuxen var også en leder med et godt hjerte. I hvert fald er en hel slægt uden forbindelse med Tuxen opkaldt efter ham. Han havde en skibsbygger Andreas Petersen fra Korsør under sig, og da dennes hustru ønskede manden hjem i forbindelse med graviditeten, hjemsendte Tuxen Andreas Petersen. Derfor blev den førstefødte kaldt Søren Ludvig Tuxen Petersen, og siden er navnet Tuxen gået i arv i denne slægt, både i Danmark og i USA.

Der findes også et litografi af Tuxen i kommandøruniform, men med udgangspunkt i dette maleri. Desuden ejer Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot en signeret og dateret udgave af ovenstående maleri.

<< Forrige  | Oversigt  | Næste >>