Jan Tuxen  >  Silhuetter > Bogen "Silhuetter, Skygger på væggen" English, please!
Silhuetter
Skygger på væggen
Silhuetter - Skygger på væggen Jørgen Duus har i 1998 skrevet en bemærkelsesværdig bog om silhuetter. Silhuettering er den mest anvendte portrætteringsteknik fra sidste halvdel af 1700-tallet og frem til fotografiet tog over. Men på trods af mængden af silhuetter er det en lidt overset kunstart - eller kunsthåndværk, om man vil.
Det forhold råder Jørgen Duus bod på med denne bog, hvori han gennemgår både historie, baggrund, teknikker og de store mestre på en særdeles læseværdig måde og med mange illustrative eksempler.
For dem, der interesserer sig for slægtsforskning, er bogen en guldgrube af information. Vi kender alle til slægtsbøger med gengivelser af silhuetter, og adskillige af os har silhuetter i vores familie. Men ofte er silhuetterne, personerne på dem og deres alder blevet mistolket. Her træder Jørgen Duus hjælpende til med sine præcise beskrivelser af mestrene, deres kendetegn, deres aktive perioder og deres færden. Der er er rigtigt mange tips i bogen, som kan hjælpe med at identificere  familiemedlemmerne på de gamle silhuetter.
En glimrende bog, som anbefales på det varmeste.

Jørgen Duus:
"Silhuetter, Skygger på væggen"
Nyt Nordisk Forlag Arnold Busch
København 1998
ISBN 87-17-06724-3

Bogen er desværre udsolgt fra forlaget, og du skal skynde dig, hvis du vil anskaffe et nyt eksemplar. Du kan være heldig at finde den hos enkelte internetboghandlere, check f.eks. www.pensum.dk. Men det bedste tip er, at Varde Museum har opkøbt restlageret fra forlaget og sælger bogen til ren foræringspris, 50 kr. ekskl. porto, se vardemuseum.dk/dk.php/butik/temaer/view/kunst_og_haandvaerk. Skalk har også en del af dette restoplag, som sælges til 174 kr. ekskl. porto. Skriv til Skalk, Jelshøjvænget 29, 8270 Højbjerg, ring på tlf. 86 27 37 11 eller bestil på shop.skalk.dk/group.asp?group=10.


Se også:

Lidt om silhuetklippenes historie

Mysteriet om Helgelands-Holsternes silhuetklip

Biografi af Franz Liborius Schmitz

British flag Jan Tuxens hjemmeside Kommentarer til hjemmesiden? Søgning m.m. på hele hjemmesiden Links Nyheder Validated HTML 4.01, click here to check.
jan@tuxen.info Senest opdateret 24. oktober 2007